Суші та роли – є найпопулярнішою стравою, родом з Японії, а основні інгредієнти – рис, риба та водорослі норі.
Сьогодні ми детально розберемо для чого потрібні соєвий соус, імбир та васабі до суш і ролів.
Подача суші разом із соєвим соусом - давня традиція, але мало хто знає звідки вона з'явилася. Японці рідко використовують у приготуванні страв сіль, перець та інші спеції, а якщо використовувати соус, то страва стає соковитішою, м'якшою та ніжнішою.
Соєвий соус - невід'ємна складова суші та ролів.
Хтось відразу поливає всі роли, а хтось вмочує рол у соус і насолоджується смаком кожного шматочка.
Соєвий соус сприятливо впливає на:
- процеси травлення та кровообіг;
– є профілактичним методом онкологічних захворювань.
Для чого кладуть імбир у суші
Основна мета імбиру до ролів - це запобігти змішуванню смаків різних видів ролів. Скибочка імбиру необхідна в той момент, коли ви переходите від одного смаку до іншого.
Імбир можна зустріти у білому та рожевому кольорі. Білий колір - натуральний імбир, а при маринуванні додається оцет і цукор, через це він набуває рожевого кольору.
Для чого подають васабі до суші
Японську кухню важко уявити без гострої добавки у вигляді васабі. У суші та ролах васабі замінює відсутність спецій, надаючи їм насичений та пікантний смак.
Також в сушах присутня сира риба, а васабі є знезаражуючим засобом проти можливих бактерій і має антибактеріальний ефект.
Васабі містить:
- Вітамін С, вітамін В6;
- Кальцій;
- Магній.