Суші та роли – є найпопулярнішою стравою, родом з Японії, а основні інгредієнти – рис, риба та водорослі норі.

Сьогодні ми детально розберемо для чого потрібні соєвий соус, імбир та васабі до суш і ролів.

Подача суші разом із соєвим соусом - давня традиція, але мало хто знає звідки вона з'явилася. Японці рідко використовують у приготуванні страв сіль, перець та інші спеції, а якщо використовувати соус, то страва стає соковитішою, м'якшою та ніжнішою.

Соєвий соус - невід'ємна складова суші та ролів.

Хтось відразу поливає всі роли, а хтось вмочує рол у соус і насолоджується смаком кожного шматочка.

Соєвий соус сприятливо впливає на:

- процеси травлення та кровообіг;

– є профілактичним методом онкологічних захворювань.

Для чого кладуть імбир у суші

Основна мета імбиру до ролів - це запобігти змішуванню смаків різних видів ролів. Скибочка імбиру необхідна в той момент, коли ви переходите від одного смаку до іншого.

Імбир можна зустріти у білому та рожевому кольорі. Білий колір - натуральний імбир, а при маринуванні додається оцет і цукор, через це він набуває рожевого кольору.

Для чого подають васабі до суші

Японську кухню важко уявити без гострої добавки у вигляді васабі. У суші та ролах васабі замінює відсутність спецій, надаючи їм насичений та пікантний смак.

Також в сушах присутня сира риба, а васабі є знезаражуючим засобом проти можливих бактерій і має антибактеріальний ефект.

Васабі містить:

- Вітамін С, вітамін В6;

- Кальцій;

- Магній.