Суші та роли - це так звана "ранкова їжа", яку в Японії подають до 15 годин зі свіжої риби, спійманої кілька годин тому. Якщо риба зберігалася довше доби, їх вже не використовують для суші.
До складу класичного суші та роли повинні входити свіжа риба, рис, овочі та водорості норі. З овочів найчастіше використовують авокадо та огірки. Суші і роли відносяться до продуктів, що швидко псуються, тому що морепродукти і рис зберігають свіжість тільки протягом трьох годин.
У тридцятиградусну спеку суші та роли потрібно з'їсти протягом одного-півтора години з моменту приготування, інакше страва втратить смакові якості та може стати причиною отруєння. Щоб продовжити термін придатності суші та ролів на пару годин, загорніть їх у харчову плівку або запакуйте у вакуумному контейнері, найкращий варіант зберігання їх у холодильнику. Перед тим як їсти суші та роли спочатку понюхайте їх, якщо відчуєте навіть слабкий запах нашатирю, відмовтеся від їх вживання, використовуйте разом з цими стравами імбир та васабі, вони допоможуть знешкодити заразні мікроби.